СУ „Цветан Радославов“ – гр. Свищов се включи в НП „Иновации в действие“

Мисия

15-06-2021, 12:57

Снимка:

СУ "Цветан Радославов"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Като иновативно училище, СУ „Цветан Радославов“ – гр. Свищов се включи в НП „Иновации в действие“, към дейност „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища“. Дейността позволява обмен на иновации между иновативни и неиновативни училища, включени в НП. Целта на мобилността е споделянето на добри педагогически практики и идеи.

В периода 01 – 02.06.2021 г. екипът от СУ „Цветан Радославов“, състоящ се от учители и ученици посети Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов” – гр. Ловеч и се запозна с въведената иновация "Техници под "контрол"- Симбиоза между две професии".  При гостуването ни в Ловеч имахме удоволствието да присъстваме на иновативен урок „Пчелите и медът – значението им за човека и природата”. По време на лабораторното упражнение беше направен органолептичен анализ на мед, в който с желание и интерес се включиха и нашите ученици. Направихме опознавателна обиколка на училището и бяхме впечатлени от  базата, с която се обезпечава учебния процес по специалните предмети. Любезните ни домакини ни показаха и забележителностите на гр. Ловеч. Благодарим на г-жа Габриела Георгиева – директор и колегите, които ни осигуриха наситена, ползотворна и приятна програма!

В периода 10 – 11.06.2021 г. визитата беше върната. Екипът от учители и ученици от НПГВМ посети СУ „Цветан Радославов”, за да се запознае с нашата иновация – въвеждането на нов учебен предмет „IT математика“ като избираем учебен час за най-малките ни възпитаници.  Гостите ни и старши експертът Бонка Долчинкова от РУО – гр. Велико Търново наблюдаваха урок в първи клас, проведен от г-жа Наталия Станкова. Малките ученици с желание работиха и показаха какво са научили през годината – 3D рисуване, работа в блоковите визуални среди за програмиране Scratch и programiram.com, както и с интерактивните Bee-Bot пчелички.

И при двете срещи, във формални и в неформални разговори, учителите от двете училища обмениха мнения и идеи във връзка с образователните иновации. Гостите ни останаха впечатлени както от представения урок, така  и  от  интериора на нашето училище, който е дело на креативните ни учители. Запознаха се и с богатата история на града. Те изразиха възхищението си както от образователната среда в училището ни, така и от оказаното гостоприемство.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)