Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ представя „Дядовото дворче“

Велико Търново Лайф

16-06-2021, 08:29

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В афиша на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ ще бъде представен поредният спектакъл на 19 юни (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до Галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. При дъждовно време представлението ще се играе в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на НЧ „Надежда 1869“ (тел. 0887 790 549).

„Дядовото дворче“ е изненадата, подготвена от екипа на Държавния куклен театър от Варна. Постановката е на Стоян Стоянов, сценографията и куклите - на Адриана Добрева, а оригиналната музика - на Иван Кръстев. Участват Иван Шумаров, Гергана Господинова, Теодор Христов и Мария Томова. Варненският куклен театър е удостоен с Наградата на публиката в първото издание на фестивала за спектакъла „Червената шапчица“.

„Дядовото дворче“ е една любима приказка от миналото, разказана днес. Историята е за дворче, пъстрото стоборче, а зад него – дядо, баба, внуче, мишка, котка, куче, няколко кокошки, ярки като брошки, магаре и крава... Много песни, смях и настроение в пъстро детско представление. А милата родна картинка завършва накрая със снимка!

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)