Община Свищов ще участва в Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ в Русе

Мисия

16-06-2021, 11:20

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За поредна година Община Свищов ще вземе участие в Туристическото изложение „Уикенд туризъм“, което ще се проведе от 17 до 19 юни в град Русе.
Заедно с XVI-тото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“, в крайдунавския град ще се проведе и XIII-ти Фестивал на туристическите забавления и анимации.
Изложението ще бъде в сградата на Доходното здание и е най-голямото браншово събитие за тази година в България. В него ще се включат 35 участници от цялата страна, сред които и Туристически информационен център – Свищов. Представителите на хотели, туроператори, общини и музеи ще представят дейността си, а за това ще им съдействат и учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе.
Съпътстващата програма включва кръгла маса с представители на Министерството на туризма на тема „Мерки в подкрепа на туристическия бизнес в ситуация на COVID-19“, кръгла маса „3D-визуализацията на културно-туристическо наследство“ - съвместен проект на РУ „Ангел Кънчев“ и Регионалния исторически музей, и конференцията „800 години Ивановски скални църкви“.
В трите дни на площад „Свобода“ ще бъдат разположени и занаятчийски работилници от Русенската задруга на майсторите, както и разнообразни атракциони за гостите на града.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов