Започва 20-то издание на кампанията „Движи се и победи“

Мисия

18-06-2021, 08:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Утре, 19 юни, в местността Ксилифор край Велико Търново за поредна година ще бъде даден старт на спортно-туристически празник и на 20-тото издание на пролетната кампания „Движи се и победи“.

Към местността ще тръгнат лъчеви походи, а точките за потегляне са пет: кв. „Асенов“ – църква „Св. 40 мъченици“; от югоизточния край на с. Арбанаси; от телевизионната кула до с. Арбанаси; от Шереметя и от автобусното обръщало до Великотърновския университет.

Празникът ще започне в 8:30 ч. със състезание по риболов на езерото в централната част в Ксилифор, а официалното откриване ще бъде с художествена програма в 10:00 ч. Веднага след това стартират спортно-туристическите игри, центрове на предизвикателствата, състезанието „Лъвски скок“ и др.

Всички маршрути за похода са почистени и обезопасени, в добро състояние са заслоните и кътовете за отдих. Кампанията „Движи се и победи“ е единствена в страната и в нея през годините са се включили повече от 18 000 човека. Официалното честване на 20-годишнината на инициативата ще бъде през есента на тази година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов