В Свищов се проведе работна среща на библиотеките от общината

Мисия

18-06-2021, 11:45

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ден, след като Министерство на културата обяви, че девет от свищовските библиотеки печелят проект за обогатяване на книжния фонд, в Градска библиотека – Свищов се проведе работна среща на тема „Отчитане на библиотечната дейност за 2020 година. Актуални въпроси и работа с Регистъра на обществените библиотеки“. Срещата се организира от Дирекция „Култура и културно наследство“ към Община Свищов и Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ – Велико Търново. Участие взеха представители на читалищните библиотеки от община Свищов, директорът и екипът на библиотеката при Стопанска академия и екипът на Регионалната библиотека във Велико Търново, с нейния директор доц. Калина Иванова.

Темите, които бяха разгледани и обсъдени засягаха някои от най-важните библиотечни дейности като участието в проекти, правилното водене на библиотечната документация, прочистването и отчисляването на библиотечни единици, запознаването с електронните ресурси и новите проекти, и др.

В своето приветствие към участниците в срещата, Росен Маринов – директор „Култура и културно наследство“ акцентира на добрите работни отношения между Община Свищов и Регионалната библиотека вследствие, на които се реализира поредната съвместна инициатива в полза на библиотеките и на библиотечното дело.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов