Природозащитниците от Гимназията по туризъм се грижат за планетата по нестандартен начин

Животът

21-06-2021, 10:34

Снимка:

ПГТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Природозащитниците от  екоклуб „Силивряк“ в Гимназията  по туризъм отбелязаха  Седмицата на гората, Международния ден на Земята, Световния ден на климата и Международния ден на биологичното разнообразие чрез поредна акция.

Част от дейностите  на младежите бе провеждането на  анкета сред съучениците им, доколко са запознати с вредното влияние от употребата на опаковки за еднократна употреба.  Разисквани бяха въпросите, вземат ли се мерки за ограничаване на екологичния отпечатък в семейството и каква е нашата роля на хората за да спасяването на природата.

Учениците от екоклуб „ Силивряк“  проведоха разяснителна кампания за вредата от употребата на пластмасови опаковки сред  гражданите и раздадоха 150 торбички за многократна употреба пред хипермаркетите във Велико Търново. Торбите изработени от памук носят послание за опазване и съхраняване природата за бъдещите поколения.

Всички членове на екоклуба са от 11 а клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, техен  ментор е класният им ръководител - Албена Иванова, учител по биология и здравно образование.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов