Продължава набирането на преброители за областта

Животът

21-06-2021, 11:32

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областната преброителна комисия проведе редовно заседание. То бе ръководено от заместник областния управител Габриела Шилкова. Участие взеха представители на отдел „Статистически изследвания“ – Велико Търново, Териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване“ – Велико Търново, Служба по геодезия, картография и кадастър – Велико Търново и др.

Габриела Шилкова сподели пред членовете на комисията, че бе планирано преброяването да започне през януари, но поради епидемиологичната обстановка кампанията ще стартира в 00.00 часа на 7 септември. Първоначално преброяването ще е електронно, а от 18-и септември ще се извършава чрез анкетьори. Кампанията ще приключи в 20 часа на 3 октомври.
Борислав Борисов-началник на Отдел „Статистически изследвания“ – Велико Търново информира, че е създадена много добра организация и преброяването ще се проведе без проблеми. Кампанията по набиране на преброители и контрольори продължава и в момента, което гарантира, че местата на евентуално отказалите се кандидати ще бъдат попълнени. За област Велико Търново са необходими 750 преброители. Преброители и контрольори могат да подават документи в общините. Необходимите документи могат да бъдат намерени на интернет страницата на преброяването - www.census2021.bg. Предстои провеждане на обучение на ангажираните в Преброяване 2021 г.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)