„Локомотив“ Горна Оряховица стана шампион на детския турнир по футбол в Елена

Спорт

21-06-2021, 18:28

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През почивните дни на градския стадион „Чумерна“ в Елена се проведе деветият по ред детски турнир по футбол в памет на Петко Антонов и други деятели на футбола в града. В надпреварата, организирана от община Елена и местният футболен клуб „Чумерна“,  взеха участие над 110 деца от шест отбора – „Локомотив“ Горна Оряховица, „Олимпия“ Стара Загора, „Изгрев“ с. Царевец, „Сините камъни“ Сливен, „Чумерна“ Елена и „Арсенал“ Казанлък.

Отборите бяха разделени в две групи и в съботния ден се изиграха шест мача. На финала в неделя локомотивци извоюваха победа с 3:0 над „Сините камъни“. Тимът на Горна Оряховица стана шампион на турнира и получи купата от кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев.

Домакините от „Чумерна“ останаха на четвърто място след срещата със старозагорци, завършила 3:2 за гостите. Казанлъчани пък загубиха с 3:0 мача с „Изгрев“ за пето и шесто място.

Освен купи за отборите, статуетки и награди имаше за най-добрите млади футболисти. Мартин Маринов от „Локомотив“ бе определен за най-добър вратар, Антоний Петков от „Олимпия“ – за най-добър защитник, Михаил Коджабашев от „Сините камъни“ – за най-добър полузащитник, Ивон Георгиев от „Чумерна“ – за най-добър нападател и Борислав Бъчваров от „Локомотив“ – за голмайстор на турнира.

В памет на футболните деятели организаторите на спортното събитие подготвиха специални статуетки, които връчиха на техни близки. Петър Хараламбиев е първият треньор на „Чумерна“, благодарение на който футболният тим на Елена влиза през 1978 г. в БРФ група. Стоян Панайотов е основател на спортен клуб „Атлетик“ в балканския град и през далечната 1921 г. донася първата футболна топка в Елена.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов