Международният фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 продължава с „Принцесите и Змеят“

Мисия

23-06-2021, 08:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          Спектакълът „Принцесите и Змеят“ от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ ще бъде представен на 26 юни (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. При дъждовно време представлението ще се играе в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на НЧ „Надежда 1869“ (тел. 0887 790 549).

          Любителите на кукленото театрално изкуство ще се насладят на таланта на актьорите от Държавния куклен театър в Бургас. Постановката е дело на Кирякос Аргиропулос, сценографията и куклите - на Анна Пулиева, оригиналната музика - на Петър Цанков и с участието на Грета Кръстева, Румяна Кралева и Делян Кьосев.

           Четири истории за един много смешен Змей и четири много странни принцеси... Решил Змеят да се ожени и тръгнал в далечни царства да си търси принцеса. В първото царство намерил капризна, във второто –  ревлива, в третото – принцесата била вече сгодена, а  в четвъртото – прекалено умна... Горкият Змей! Дали ще си намери жена? Спектакълът завладява с  оригинално сценографско и режисьорско решение, красива музика и впечатляваща актьорска игра.

          Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов