Неизвестни стрелят по кучета край Търново, в центъра на града тровят котки

Крими

23-06-2021, 08:15

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Две кучета са простреляни в местност край Велико Търново само в рамките на седмица. Едното животно е мъртво. В рамките само на пет минути, след като живущ наблизо дава храна на кучето и се отдалечава, чува изстрел и вижда джип на мястото, където е животинчето. Намира го простреляно в главата. Въпреки усилията на ветеринарите, кучето умира. Броени дни по-късно, на почти същото място е простреляно куче - бебе на 2-3 месеца. Уцелено е в гръбнака и ще остане инвалид до живот, съобщиха от Сдружението „Приятели на животните – Велико Търново“, които са поели лечението на кученцето. И за двете зверства са подадени сигнали в Районна прокуратура – Велико Търново, уведомяват от Сдружението.

В социалните мрежи пък живущи на живописната улица "Ген. Гурко" в старата столица се оплакаха, че някой хвърля отрова на животните. Вече осем котки са умрели , пишат потърпевши. „Не е ясно каква е, не е отрова за мишки. Котката ми в момента е в тежко състояние и е втория случай в рамките на двадесет дена, за който знам. Нека всички, които разхождат домашните си любимци насам, да имат предвид тази информация!“ – предупреждава живеещ на ул. „Гурко“.

Законът на ветеринаро-медицинската дейност предвижда глоба и затвор при доказване на виновност на лице, проявило жестокост или убийство на животно. Извършителите се доказват трудно, но дори и при безспорни доказателства, те се отърват с мижави глоби. Подозира се, че простреляните кучета са жертви на местни ловци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов