Посланикът на Индия остана впечатлен от Велико Търново

Мисия

23-06-2021, 10:27

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заместник - кметът на Община Велико Търново госпожа Снежана Данева – Иванова посрещна Негово Превъзходителство Санджай Рама – посланик на Индия в България. Тя го запозна с богатата история, както и с капацитета и потенциала на града и общината в областта на икономиката, образованието, развитието на науките и изкуствата.

Посланикът бе на посещение в Историческата и Духовна столица на България във връзка с отбелязване Световният ден на йога.

По време на срещата си с заместник кмета Негово Превъзходителство изрази впечатленията си от Велико Търново, наричайки го „прекрасен град“ и изрази желание и намерение да опознае много по-добре и по-подробно града и околностите.

Особено впечатлен г-н Санджай Рама от красотата на пак „Света гора“, както и от пространството, пейзажа и атмосферата около паметник „Асеневци“. Той сподели, че заедно със съпругата си са имали прекрасен, впечатляващ и запомнящ се ден в града.

Негово Превъзходителство Санджай Рама сподели, че Кметът на Велико Търново Даниел Панов се ползва с много висока репутация в дипломатическите среди и като кмет, и като председател на НСОРБ.

По време на срещата Посланикът предложи редица инициативи за активен и двустранен културен обмен. Той лансира идеята си след преминаване на пандемията и отпадане на ограничителните мерки да инициира провеждането във Велико Търново на концерт с участието на индийски артисти и танцьори.

Дипломатът предложи да проучи възможността за установяване на двустранни контакти с подходящ град за побратимяване в Индия.

По време на срещата Посланикът на Индия пое ангажимент през следващата година посолството да участва в Международното туристическо изложение „Царевград Търнов“ със собствен щанд.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов