Посланикът на Италия Н.Пр. Джузепина Дзара посети Свищов

Мисия

23-06-2021, 14:46

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 22 юни посланикът на Италия Н.Пр. Джузепина Дзара направи визита Свищов, където се срещна с кмета на Общината д-р Генчо Генчев и посети Стопанска академия „Димитър А. Ценов“.

На едночасовата среща между посланика на Италия и кмета на Свищов бяха обсъдени редица въпроси, касаещи транспортната свързаност, пътната инфраструктура и необходимостта от държавна подкрепа за реализирането на редица проекти, които биха допринесли за развитието на региона. Градоначалникът запозна Н.Пр. Джузепина Дзара с плановете за реализиране на Дунавски индустриален парк, който би бил чудесна възможност за развитие на инвестиционни взаимоотношения с Италия и фирми, които биха избрали да развиват производствената си дейност на територията на община Свищов.

В края на срещата, д-р Генчев запозна посланика на Италия с културните и исторически забележителности на града, като отдели особено внимание на Античния военен лагер „Нове“, който е неразрушимата връзка между Римската империя и днешен Свищов.

Посещението си в Свищов Н.Пр. Джузепина Дзара продължи в СА „Д. А. Ценов“, където се срещна с Ректора на висшето учебно заведение проф. Марияна Божинова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов