Близо 2 800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал във фаза 3 на програмата

Животът

25-06-2021, 10:22

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 2 800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал във фаза 3 на програмата. Общият размер на поисканата безвъзмездна финансова помощ е почти 30 млн. лв. Дружествата, засегнати от противоепидемичните мерки, подаваха заявления до 16.30 ч. на 22 юни 2021 г., когато изтече крайният срок.

НАП ще изплаща средствата през следващите седмици, а одобрените кандидати ще бъдат оповестявани в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“ в сайта на приходната агенция.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

По първите две фази на програмата за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства са изплатени близо 120 млн. лева, от тях  фирми от област Велико Търново са получили почти 2.6 млн. лева, припомнят от НАП.

 Допълнителни разяснения за осигуряването на подкрепа чрез оборотен капитал и отчитането на дейността кандидатите могат да намерят в актуализираната рубрика „Често задавани въпроси и техните отговори“ на сайта на НАП.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail: infocenter@nra.bg или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)