БТА ще популяризира по всички медийни канали „Сцена на вековете“

Мисия

25-06-2021, 14:34

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Летният сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете" ще бъде популяризиран по всички медийни канали на Българската телеграфна агенция както в България така и в чужбина на английски език. Това предвижда партньорското споразумение между Агенцията и Община Велико Търново, което днес подписаха кметът инж. Даниел Панов и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Една от целите е да се популяризира фестивалът чрез уникалния канал на БТА на английски език, който единствен в България предава денонощно информация за целия свят, посочи Кирил Вълчев.

Фестивалът датира от 1985 година, а през 2008 година го възстановихме след 21-годишно прекъсване. Оттогава всяка година крепостта Царевец е сцена за българските оперни театри, поставени са над 90 заглавия, привлекли многобройна публика от цяла България и чужбина. Това лято „Сцена на вековете“ започва на 3 юли и ще продължи чак до септември с наситен календар и поредица от съпътстващи събития.

От 2015 година „Сцена на вековете“ е част от платформата на Европейската фестивална асоциация. „Уверен съм, че партньорството между БТА и община Велико Търново ще продължи да се надгражда и в сферата на културно-историческото наследство.“ – коментира инж. Панов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов