Ученички на Гимназията по туризъм с награда от национален конкурс

Животът

26-06-2021, 17:26

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За поредна година ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново, участва в Националния конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“. Той е организиран от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ с партньори РУО Стара Загора и Община Стара Загора.

Конкурсът има за цел да се даде възможност за развитие на интереси, потребности и нагласи, свързани с идеята за самостоятелното учене – чрез търсене, набавяне, анализиране и интерпретиране на актуална информация, и да се подпомогне формирането на ценностни ориентири и личностни качества, свързани с ученето, медицината и тяхното въздействие върху обществото.

Участниците са се състезавали в направленията рисунка, есе, фотография, презентация, репортажна статия, късометражен филм, разделени в три възрастови групи.

Полина Лесичкова и Християна Вангелова спечелиха специалната награда в категория „Късометражен филм“. Те са ученички в XIклас, специалност „Организация на туризма и свободното време“. В своя триминутен филм те разказват за професията на ветеринарния лекар през очите на персийката Сиси. Атрактивно, усмихващо и образователно е филмчето на момичетата, благодарение и на дигиталните им умения.

Учителят, подготвил Поли и Хриси е класният им ръководител – Албена Иванова, учител по биология и здравно образование.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов