Частично бедствено положение е обявено в Горна Оряховица и Долна Оряховица

Мисия

26-06-2021, 18:14

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Със заповед на кмета на Общината инж. Добромир Добрев е обявено частично бедствено положение на територията на Горна Оряховица и Долна Оряховица. Сформирана е комисия, която прави оглед на нанесените от бурята щети по уличната мрежа. Инж. Добрев, заедно с ресорния заместник-кмет инж. Деница Коева инспектираха лично най-засегнатите места.
След огледа, комисията ще изготви протокол за най-пострадалите от проливния дъжд участъци. Ще се подготви документацията за кандидатстване пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за отстраняване на нанесените щети.
След силната буря, разразила се тази сутрин на дежурния телефон на Общината са получени сигнали за паднали клони, дървета и преливащи отводнителни шахти. Дежурен екип от Общинското предприятие "Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване" работи по поетапното им отстраняване. Работи се приоритетно по аварийните ситуации. Отстранени са паднали клони и дървета в кварталите Гарата и Калтинец. Има сигнали за запушени шахти, по които също се работи. Шахтите и цялата отводнителна система имат пропускателна възможност и не могат да поемат наведнъж падналия за кратко време обилен дъжд.
Дежурен екип на Общинското предприятие ще работи и в двата почивни дни по отстраняване на последиците от бурята. В понеделник работата ще продължи с пълния капацитет на Общинското предприятие.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов