Горна Оряховица и Димитровград си дадоха среща на кръстопътя на танца

Велико Търново Лайф

26-06-2021, 18:22

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За четвърти път Горна Оряховица и Димитровград тънцуваха заедно. Сцена на танцовия спектакъл „Кръстопът на танца” бе пл. „Георги Измирлиев”, а герои в него бяха Балетна школа „Грация” с ръководител Соня Георгиева и гостите от Общинския център за танцово изкуство „Галаксико”, с ръководител Тихомир Митев. Музикалният празник пред кафе „Галерия” откри дует „Амфибия”. Близначките Цвети и Кати пяха в центъра на родния си град за първи път от близо четвърт век.
Близо два часа продължиха танцовите изпълнения на двете школи, които от години си партнират и взаимно си гостуват за общи проекти.
Специално шоу бяха подготвили и състезателите на Таекуондо клуб „Инвикта”, които показаха друг поглед към красотата на движението.
За финал участниците в спектакъла, както и публиката изпълниха площад „Георги Измирлиев”, за да се впуснат в Танца на надеждата – Jеrusalema. Така и Горна Оряховица се включи в мащабното предизвикателство, тръгнало от Южна Африка и завладяло света.
Всички участници в празника получиха вкусни изненади от спомоществователите – „Захарни заводи”, Chicken King, собственика на кафе „Галерия” Росен Русев.
Кметът на Общината инж. Добромир Добрев, който бе в публиката на концерта, беше подготвил подаръци за гостите от Димитровград с пожелание сътрудничеството да продължи. Ръководителите на двете танцови школи – Соня Георгиева и Тихомир Митев си обещаха догодина отново да се срещнат в Горна Оряховица на кръстопътя на танца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов