Заловиха трима шофьори, употребили наркотици

Крими

28-06-2021, 10:48

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наркотични вещества са иззели служители на полицейското управление във Велико Търново в петък вечерта при проверка на лек автомобил, управляван от 24-годишна жена от Дебелец. В колата е намерено пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. При последвало претърсване в жилище в областния град, обитавано от водачката, са намерени и иззети още малки количества канабис и метаамфетамин. По случая е започнато досъдебно производство. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Срещу нея е започнато бързо производство.

Други двама водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция и районното управление в старата столица. В събота в 04,30 ч. във Велико Търново е спрян лек автомобил, управляван от 39-годишен мъж от Габрово. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на кокаин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ.

38-годишен водач на лека кола пък е засечен да шофира след употреба на метаамфетамин. Той е дал кървна проба за химичен нанализ. По двата случая са образувани преписки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов