Свищовските хокеисти завоюваха поредни златни и сребърни медали

Спорт

30-06-2021, 19:15

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В гр. Свищов се проведе първи турнир по хокей на трева „Първи освободен град“ в навечерието на честването на 144 години от освобождаването на града. Турнирът се проведе в четири възрастови групи – деца до 12г., момичета и момчета до 14г., юноши и девойки до 16 години и юноши и девойки до 8 години. В него участваха отборите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов, СКХТ „Петър Берон-2009“ – Пловдив, КХ „Н С А“ – София и СКХТ „Христо Ботев“ – Байкал.
Свищовските хокеисти, подкрепени от публиката и привържениците на хокейната игра се справиха блестящо и много убедително и завоюваха 3 купи и златни медали в трите групи – момичета и момчета до 14г., юноши и девойки до 6г. и юноши и девойки до 18г.  и сребърни медали при децата до 12г. Състезателите от СКХТФ „Дунав“ – Даниел Стефанов, Дейвид Радков и Петко Симеонов, които са  и национални състезатели, за пореден път доказаха своята класа.
Беше създадена отлична организация от домакините СКХТФ „Дунав“ - Свищов при провеждане на хокейния празник. Гости на турнира бяха: доц. д-р Антонио Антонов - изпълнителен директор  на БФХТ, Ели Атанасова - регионален координатор на зони Тракия и Родопи и Георги Маринишев - кмет на с. Байкал. Гостите благодариха на всички участници в турнира, родители и приятели на хокея и наградиха шампионите.
Мениджър и треньори на отбора са доц. д-р Николай Марков, Радослав Радков и старши треньор Николай Русев.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)