На 3 и 4 юли ще се проведе Планинското състезание „Раховец Лясковец 2021”

Спорт

01-07-2021, 08:09

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-добрите пилоти и автомобили и тази година ще застанат на старта на Планинско изкачване „Раховец Лясковец 2021”, което ще се проведе на 3 и 4 юли (събота и неделя). Състезанието е кръг от Републиканския шампионат по планинско изкачване. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и АСК „Етър Рейсинг Тим”.
На 3 юли (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 09.00 ч. Заради провеждането му е създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 08:00 часа до приключване на мероприятието (около 12.30 ч.), за движение ще бъдат затворени следните улици: ул. „Св. Княз Борис І“ в участъка й от кръстовището с ул. „Янко Боянов“ и ул. „Елена Грънчарова“ до кръговото кръстовище; ул. „Цар Освободител“ от НЧ „Напредък – 1869“ до кръговото кръстовище; ул. „Иван Вазов“ от кръговото кръстовище до кръстовището с ул. „Янко Боянов“. Движението на пътните превозни средства ще се извършва по обходни маршрути по ул. „Георги Измирлиев“, ул. „Въстаническа , ул. „19 февруари“, ул. „Родопи“ и ул. „Отец Паисий“.
Официалното откриване на състезанието е насрочено за 12.00 ч. пред сградата на Община Горна Оряховица.
След провеждане на административно-техническия преглед, участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир „Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. То е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.
През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 4 юли (неделя). Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Надпреварата ще премине в три манша. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов