Венелин Иванов е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново

Велико Търново Лайф

02-07-2021, 10:14

Снимка:

Ротари

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Венелин Иванов е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново. Ротацията на постовете и церемонията по размяната на огърлиците между президентите се състоя снощи в Арбанаси и така по традиция беше дадено началото на новата ротарианска година.

Ротация на постовете имаше също в Сателителен Ротари клуб „Павликени – Бяла черква“, Ротаракт и Интеракт клубовете.

Изпращаме трудна година, но съм щастлив, че въпреки наложените ограничения, работата на клуба не спря нито за миг и успяхме да осъществим много наши инициативи, посочи паст президентът Мирослав Генов.

Венелин Иванов каза, че се надява новата ротарианска година да бъде успешна и да не бъде белязана от кризи, каквито преживяхме през последните месеци. Ще продължим с добротворството не само за местата, в които живеем, но и в цялата страна. Ще се опитаме да надграждаме и с новия борд да реализираме нови, успешни проекти, допълни той.

Паст президентът Мирослав Генов, Валентин Михайлов - елект президент и секретар на клуба, Мартина Маринова - церемониал майстор и Нестор Несторов – касиер са новите членове на Борда на РКВТ.

Тържеството снощи беше уважено от кмета Даниел Панов, който е и почетен член на Ротари клуб – Велико Търново.

Той поздрави ротарианците и сподели, че е щастлив, че е част от голямото семейство на Ротари. Вие работите не само за имиджа на града, но и за просперитета и развитието на историческата и духовна столица на България. Благодаря ви, че в трудната ковид година, вие бяхте едни от първите, които се отзоваха и дариха апаратура на областната болница, каза Панов.

Той подчерта, че ротарианците са родолюбци и заяви надежда, че добрините, които правят, ще им се върнат стократно.

Пожелавам на новото ръководство да има приемственост. Това е много важно, защото векове наред българите сме оцелели, защото сме били единни, а не разединени. Бъдете все така сплотени, поклон пред вас, завърши приветствието си кметът.

На тържеството снощи бяха отличени и изявени членове на клуба, допринесли за успеха му през годината.

Със своите над 50 члена, Ротари клуб – Велико Търново е един от най-големите и водещи клубове в страната, а проектите, които реализира, отдавна са спечелили доверието и благодарността на цялата общественост. Сред тях са закупуването на последно поколение, нов бронхоскоп за белодробната болница, изграждане на първия в страната Цветен часовник в центъра на В. Търново, дарения на апаратура за МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, даване на стипендии на изявени ученици и много други. Една от предстоящите инициативи на ротарианците и изработването на пано с портрети на исторически личности - великотърновски дарители, което ще краси фасадата на сграда в централната част, която е част от туристическия маршрут в старата столица

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)