Площад „Георги Измирлиев” стана арена на спортните битки от стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament

Спорт

03-07-2021, 15:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

18 отбора се включиха в първия ден от стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament, който се провежда на пл. „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица. Днес под кошовете се водят битките при мъжете 18+. Отборите, които мерят сили са от цялата страна, както и два от Румъния. Утре на терена излизат младежите, като са предвидени три възрасти – до 14, до 16 и до 18 години.
Турнира GO 3x3 Tournament се провежда за втори път в Горна Оряховица. Организатор е Баскетболен клуб „Локомотив”, а генерален спонсор е горнооряховската фирма SolarHome. Състезанието се провежда с подкрепата на Община Горна Оряховица, а основна роля в организацията има Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, чийто директор инж. Петя Богданова получи специален благодарствен плакет от БК „Локомотив” заради перфектната подготовка на състезанието. Плакет получи и кметът инж. Добромир Добрев заради подкрепата за спорта в община Горна Оряховица. Събитието е включено в календара от прояви под мотото „Горна Оряховица – Европейски град на спорта 2021”.
Радвам се, че пл. „Георги Измирлиев” за втори път събира баскетболисти от цялата страна за този атрактивен турнир. Щастлив съм и, че имаме и международно участие, в лицето на двата тима от Румъния. Надявам се битките, които ще се водят под кошовете през двата дни да запалят нашите деца за този красив спорт, обърна се към състезателите кметът инж. Добромир Добрев. Благодарност към всички, които са помогнали за организацията на турнира изрази председателят на БК „Локомотив” Зоран Мамучевски. Успех на всички състезатели и нека Бог да ни помага, пожела още той.
18-те отбора са разделени в 4 групи. Като първите два от всяка отиват на четвъртфинал. След първия етап следва двучасова почивка и срещите се подновяват в 16 часа. Очаква се финалите да се играят окото 19 часа.
Следва награждаване, като победителите ще си тръгнат с премия от 1000 лева, а подгласниците им – 500 лева за сребърните медалисти и 400 лева за третите.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)