МДТ представя „Вражалец“ на сцената на Летния театър

Мисия

04-07-2021, 10:00

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 20 юли от 20 часа на сцената на Летния театър в парк „Марно поле“ МДТ „Константин Кисимов“ ще представи мюзикъла „Влажалец“. Музиката е на Дечо Таралежков, режисьор - Гълъб Бочуков, диригент-постановчик - Игор Богданов, диригент - Васил Вълчев, сценография и костюми - Лидия Къркеланова, хореография - Катя Богданова, хормайстор - Яница Брънзелова. 

В мюзикъла участват актьори, солисти, оркестър, хор и балет на Музикално-драматичен театър "К. Кисимов" град В. Търново.

Великотърновският театър представя за първи път в сценичен вариант мюзикъла по музика на Дечо Таралежков - „Вражалец“ по едноименната пиеса на Ст. Л. Костов.

В класическия прочит на мюзикъла „Вражалец“, без фалшиво осъвременяване, зрителят ще открие един ярък разказ за оплетените в мрежата на мошеника – вражалец, селяни, които са се превърнали в жертва на своята алчност. Една история за наивността и глупостта, пресъздадена по забавен и ироничен начин.
Ярките сценични образи, създадени от автора, носещи в себе си несъвършенствата и пороците на човешката природа, будят искрен жизнерадостен смях, лишен от злорадство.
Публиката ще бъде изненадана с едно живо, пъргаво и весело представление. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов