В четири възрастови групи се състезаваха младите баскетболисти през втория ден на стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament

Спорт

05-07-2021, 17:45

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Баскетболисти в четири възрастови групи се състезава през втория ден на стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament. Домакин на състезанието през изминалите почивни дни бе Горна Оряховица. Турнирът GO 3x3 Tournament се провежда за втори път. Организатор е Баскетболен клуб „Локомотив”, а генерален спонсор е горнооряховската фирма SolarHome. Състезанието се провежда с подкрепата на Община Горна Оряховица. Събитието е включено в календара от прояви под мотото „Горна Оряховица – Европейски град на спорта 2021”.
В групата на 12-годишните битките под баскетболните кошове бяха между 4 отбора. След оспорвана борба първи се класираха „Шампиони“ – Плевен, а горнооряховският „Локомотив“ остана втори. Третото място е за „Двама Къри и един Шак“ от Велико търново и за „Великолепната четворка“ на домакините от Горна Оряховица. И двата отбора са с равен брой точки.
При 14-годишните битката беше между пет отбора. Първото място е за „Чавдар“ Троян, втори са баскетболистите на „Стрийт Кингс“, трети – „Фантастичната четворка“.
Пет отбора се надпреварваха и в групата на 16-годишните. Там първи са отново „Чавдар“ Троян. Второто място е за „Локалните“, а трети останаха отбор „ОК“.
Най-голяма бе конкуренцията при 18-годишните, където сили под баскетболните кошове премериха 7 отбора. На първо място се класира отборът на Габрово Куку Бенд. На второ място отново е тимът на „Чавдар“ Троян, а трети са „Локалните.
Победител при стрелбата от три точки е Теодор Цоневски от Троян.
 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов