Близо 60 участници се включиха във велопохода до хижа „Божур“

Велико Търново Лайф

05-07-2021, 17:50

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 60 колоездачи се включиха във велопохода до хижа „Божур“, който бе организиран в събота от Горнооряховски младежки парламент съвместно с Община Горна Оряховица и Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. Инициативата е част от спортния календар, посветен на избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта.
Във велопохода участваха семейства и групи приятели от Горна Оряховица, Лясковец, Велико Търново и Стражица. Участниците бяха на различни възрасти, като най-малкия колоездач бе на 2,5 години. Малката Мая участва заедно със своята майка Галя, която е голям почитател на спорта.
Колоездачите потеглиха от автокомплекс „Полет 90“ към финалната точка – хижа „Божур“. Там момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент бяха подготвили различни игри - народна топка, дърпане на въже, слалом между конуси с колелета, скоростни отсечки с велосипеди, викторина с въпроси свързана с колоезденето. Имаше разбира се и награди за най-добрите и бързи участници.
Инициативата на Горнооряховския младежки освен за стимулиране на семействата към спортуването, бе насочена и към подкрепа за внасяне на предложение за създаване на велоалея между двата града Горна Оряховица и Лясковец. Идеята хареса на всички участници и те с радост биха я подкрепили.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов