Инж. Добромир Добрев връчи възпоменателни медали на горнооряховските акробати, участвали на Световното първенство

Спорт

06-07-2021, 15:38

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев връчи възпоменателни медали и сувенири с логото „Горна Оряховица - Европейски град на спорта“ на седемте горнооряховски акробати, които представиха достойно България на Световното за младежи в Женева, Швейцария.
Горнооряховската група, в която има представители и на двата клуба „Акро Нова” и „Джим денс”, е най-голямата от един спортен център в националния отбор. Братята Мартин и Данаил Николови от „Джим денс” завоюваха бронзов медал при мъжките двойки във възраст 12-19 г. Елина Хинкова и Магдалена Тодорова от „Акро Нова” са пети в света във възраст 11-17 г. Съотборничките им Михаела Ганчева, Елеонора Помакова и Ванеса Стойчева останаха извън финала, но също защитиха реномето на горнооряховската школа по акробатика.
Благодаря ви, момичета и момчета, че ни дарихте радост. Благодаря ви, че се трудите толкова много. Благодаря на треньорите ви, които направиха от малките нешлифовани диаманти истински съкровища. Благодаря и на родителите ви, които се лишават от много неща, за да успявате вие. Пожелавам ви да покорявате нови върхове и да споделим заедно радостта и гордостта от златни медали! Докато съм кмет гарантирам, че Общината винаги ще подкрепя младите спортисти, обърна се към спортистите инж. Добромир Добрев. Градоначалникът пожела успех на всички акробати през септември на Европейското първенство. То ще се проведе от 23 до 26 септември в Талин. Отново ще ви очакваме с медали, каза на акробатите инж. Добрев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов