Димитър Николов: България и обществото повече от всякога се нуждаят от спокойствие и стабилност

Мисия

07-07-2021, 12:50

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„В последния парламент крясъците от площада се пренесоха в пленарната зала и заглушиха гласа на разума. За съжаление, и в тази кампания на мен ми липсваше смисленият разговор за България. Вместо да организират един конструктивен дебат, политическите ни опоненти си правят демонстративен мач по пейнтбол. Това е или неизживяно детство, или творческа импотентност, или политическа инфантилност.“ – това коментира дългогодишният журналист и издател Димитър Николов.

„Всички партии, които се заявиха за промяна, в крайна сметка употребиха 45-то Народно събрание, за да се промъкнат в управлението през задния вход. В момента сме свидетели как консумират и разпределят власт. Има опити за реабилитация на комунизма, дори и за завой към Кремъл.“ – анализира Димитър Николов.

Според него хората вече са изморени и изтощени от политическото говорене, а политиците продължават да са встрани от техните проблеми. „В момента сме в ситуация на политически ковид – голяма част от участниците в кампанията никой не ги е виждал, но поразяват всеки трети. Българинът продължава да предпочита да бъде красиво излъган, вместо да види истината такава, каквато е.“, коментира издателят.

Димитър Николов е категоричен, че днес България и обществото повече от всякога се нуждаят от спокойствие, стабилност и сигурност. По думите му бизнесът в страната иска предвидимост и ясен хоризонт пред себе си, а в момента властта се упражнява с насаждане на страх, реваншизъм, разделение и откровени репресии. „Силно се надявам на 11 юли да овладеем хаоса, да сложим ред и да възстановим нормалността, както в държавата, така и в отношенията между хората. Нека на 11 юли българите да отидат до урните с нагласата, че изпълняват своя граждански дълг, задължавайки политиците да загърбим своя личен и партиен егоцентризъм.“ – призова Димитър Николов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов