Разследват смъртта на ученичка от Велико Търново

Крими

08-07-2021, 10:45

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тялото на момичето е открито в местност в района на хижа край квартал "Зона В"

Криминалисти от Велико Търново разследват мистериозна смърт на ученичка. Тялото на 15-годишното момиче е открито в сряда вечерта около 22:30 часа в района на хижата на алпиниста в квартал "Зона В" в старата столица. Девойката, на име Ипек, живее във веикотърновското село Ресен и учи в Професионалната гимназия по електроника "А.С. Попов". От пресцентъра на полицията потвърдиха за откритото мъртво момиче, но не дадоха повече подробности, тъй като се работи усилено по случая.

Кметът на село Ресен Йорданка Колева заяви, че тази сутрин научила за фаталния инцидент от директорката на гимназията Нели Николова, която я уведомила. Управничката заяви, че не познава семейството, тъй като в селото живеят 2200 души и тепърва ще разбере повече за него. "Детето е много добро, много редовно ходеше на училище, от много добро семейство е от Ресен, свързала съм се с полицията, но не знам никакви подробности", заяви и директорката на гимназията Нели Николова. Тя допълни, че девойката учила в 8 А клас, паралелка "Компютърна техника и технологии" и, че нейните съученици в момента са на стаж в клас и са много разстроени, като разбрали за трагедията от социалните мрежи.

В интернет се разпространява непотвърдена информация, че девойката е била обявена за издирване от дни и, че най- вероятно става въпрос за убийство, но от Областната дирекция на МВР заявяват, че работят по множество версии.

Разследващите посочиха, че фаталният край е възможно да е настъпил след самоубийство, нещастен инцидент, както и убийство по непредпазливост или умишлено. Те не отхвърлиха и информацията, че вероятно замесен в случая е 40-годишен мъж от Ресен, но се въздържаха от подробности в тази насока, за да не се наруши следствената тайна. Резултатът от аутопсията още не е готов, а при първоначалния оглед са установени наранявания от падане.

По думите на говорителя на Окръжна прокуратура Илиан Благоев, на трупа се натъкнали случайно преминаващи граждани. Тялото е забелязано в около 18:30 часа под скалния венец на Къщата на алпиниста в кв. „Зона В“. Органите на реда веднага изяснили самоличността на момичето.

„Образувано е досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство, но не може да потвърдим, че става дума за такова. Продължават да се извършват огледи на местопроизшествието със съдействието на алпинисти, за да може по-внимателно да се претърси за следи и веществени доказателства. Аутопсията не е приключила към момента и не можем да заявим причината за смъртта“, заяви Благоев. Той разкри, че в района е намерен международния паспорт на момичето, но накъсан на дребни парчета.

Наблюдаващият прокурор Радослав Косев заяви, че е информиран за това, че последно ученичката е видяна вчера около 7:30 часа в Горна Оряховица. Тогава се е срещнала със своя позната, но после следите й изчезват.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов