Приказката за „Пепеляшка“, представена от „Бон-Бон“, оживява на Царевец

Животът

10-07-2021, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 23 юли жителите и гостите на Велико Търново ще се насладят на мюзикъла „Пепеляшка“ в изпълнение на талантливите деца-актьори от Бон-Бон. Любимата на малки и големи приказка ще оживее в нова форма, за да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и красив начин.  Събитието е част от фестивала „Сцена на вековете – С поглед към бъдещето“.

Цветна феерия, наситена с много смях, прекрасна оригинална музика и танци, качествени звук и осветление, обещават създателите на спектакъла „Бон-Бон мюзик“, които ще превърнат сцената на крепост „Царевец“ в декор на средновековната приказка.

Над 50 малки актьори от различни възрасти ще разказват на публиката забавни истории, вдъхновени от музиката на Борислава Танева, аранжирана и  оркестрирана от Румен Бояджиев-син, програмирана от Виктор Стоянов и украсена от богати вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева в “LaTiDA” records.  Мюзикълът ще бъде под вълшебния съпровод на ClassicArt String Quartet и Зара Кушева - виолончело и Сара Чакърова – ударни.

В „Пепеляшка“ колоритният режисьор Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да  погъделичка детското в душата на всеки зрител, независимо от възрастта му. Текстовете са на Цветомира Цонева. Основен акцент в „Пепеляшка“ е брилянтната хореография на Жасмина Стоянова (танцово студио „Пумпал“), а за преобразяването на децата актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Адрияна Найденова.

Със стотици проекти зад гърба си, в това число много телевизионни предавания, концерти, благотворителни кампании, мюзикъли, Рози Караславова и създадената от нея вокална формация Бон-Бон изпълняват мисията си да  създават стойностна българска музика за деца.

„Пепеляшка“ е първият от поредицата спектакли, с които Бон-Бон отбелязва 25 години от създаването си.

Билетите за „Пепеляшка“ са налични в мрежата на EVENTIM. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов