МВР издава удостоверения за гласуване до 19,30 ч.

Животът

11-07-2021, 09:58

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Няма регистрирани нарушения на обществения ред във Великотърновска област преди началото на изборите.
Създадена е организация звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ да работят днес от 08,30 до 19,30 ч. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документ с изтекъл срок ) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване.
Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на ред, когато е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.
Предприети са всички необходими мерки  за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98 и на e-mail:  izbori2021@mvr.bg.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов