Fibank стартира деветото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“

За девета поредна година авторитетният конкурс „Най-добра българска фирма на годината“ ще отличи най-успешните български компании.

Инициативата се провежда благодарение на Първа инвестиционна банка (Fibank). Мисията на проекта е да насочи общественото внимание към добрите примери в бизнеса, да докаже, че в България има компании на световно ниво и да популяризира техните успешни бизнес модели. Надпреварата е дългосрочна и устойчива инициатива с амбицията да мотивира българските фирми да бъдат конкурентоспособни и иновативни.

 

Компетентно жури ще отличи компаниите, които са със стабилен растеж, показват възможности за справяне в конкурентна среда, имат капацитет за навлизане на нови пазари, развиват успешни стратегии и прогресивни бизнес идеи и успяват да наложат своята търговска марка. Предвид пандемията от COVID-19, един от акцентите тази година ще бъде потенциалът на компаниите за справяне с кризисни ситуации и за икономическо възстановяване след кризата.

Задължително условие за участие е компаниите да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват българска марка.

 

Членове на журито са водещи имена от бизнеса и медийните среди у нас като: г-н Чавдар Златев – Изпълнителен директор и член на УС  на Fibank; социологът Кънчо Стойчев – Председател на „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“; финансистът Емил Хърсев; г-жа Венелина Гочева – собственик и управител на Медийна Група България; г-н Йордан Матеев – Издател на списание Forbes-България и г-жа Ваня Манова - Регионален мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

 

Интересът към престижния конкурс е трайно висок – в последното издание се включиха близо 300 фирми. Категориите, в които компаниите се състезават, са: „Микро и малка фирма“, „Средна и голяма фирма“ и „Най-успешна българка в бизнеса - награда за женско предприемачество“. Всяка година се присъжда и специална награда за „Фирма на публиката“, която се избира с онлайн гласуване.

 

Фирмите, които искат да участват в надпреварата, е необходимо да попълнят кратък електронен въпросник. Той може да бъде намерен на сайта на конкурса - http://naidobrafirma.bg/Questionnaire/. Заявки за участие ще се приемат до 19 септември 2021 г.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)