1366 престъпления са извършени в областта през полугодието, разкриваемостта е 50%

Крими

14-07-2021, 11:21

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

1366 престъпления са извършени на територията на област Велико Търново през първото полугодие, сочат данните на Областната дирекция на МВР. Разкриваемостта е почти 50%, като са разкрити 610 извършители на престъпления. От тях 77 са жени, 61 са непълнолетни лица, а един е чужденец.

Едно престъпление е извършено в областта през изминалите шест месеца на годината е то е разкрито. Това е убийството на англичанката в Ново село. Извършени са 4 умишлени средни телесни повреди, 7 случая на принуда и едно блудство, чийто извършител не е разкрит към момента. Регистриран е един случай на сводничество и два на трафик на хора, които са разкрити.

Най-много са кражбите, извършени на територията на областта – 97 за полугодието. От тях са разкрити 37, като сред извършителите 12 са жени, а четирима са непълнолетни лица.

Две са разкритите измами през отчетния период от общо 15 извършени. Регистрирани са и две телесни повреди в условията на домашно насилие, като извършителят е един и е разкрит. 8 души са нарушили заповеди за защита от домашно насилие, издадени от съда.

Полицията отчита и 38 случая на шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, а шестима са седнали зад волана в срока на изтърпяване на административно наказание.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов