ДПС и „Изправи се! Мутри вън!“ остават без мандат във Великотърновски избирателен район

Животът

14-07-2021, 12:22

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Без мандат в Четвърти многомандатен район – Велико Търново остават две партии, които ще са парламентарно представени в 46-то Народно събрание. Това са „Движение за права и свободи“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

Осемте мандата се разпределят сред останалите 4 партии, като най-много – три мандата, взема партията на Слави Трифонов. Ако водачът на листата проф. Андрей Чорбанов, влезе от Софийски район, където също оглавява листа, то от Велико Търново в парламента региона ще представляват адвокатът Момчил Иванов, Христо Дочев и общинарката от Полски Тръмбеш Силвия Николова.

ГЕРБ изпраща от Велико Търново евентуално проф. Костадин Ангелов, ако той предпочете да влезе от старата, а не от морската столица, където също води листа. Втори депутат от партията ще е издателят Димитър Николов, който измести с преференции Венцислав Спирдонов. Ако проф. Ангелов влезе от Варна, Спирдонов ще е вторият представител на ГЕРБ в 46-то Народно събрание.

БСП също изпраща двама депутати от региона – това са водачът на листата Явор Божанков и досегашният кмет на Стражица Румен Павлов. Той беше шести в листата, но преференциалният вот го нареди втори.

От коалицията „Демократична България“ в народното събрание отива водачът Калоян Янков.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)