„Пепеляшка“ на сцената на МКТФ „Лято, кукли и приятели“ 2021

Мисия

15-07-2021, 08:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          Спектакълът „Пепеляшка“ от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 ще бъде представен на 17 юли (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“ в парк „Асеневци“ във Велико Търново. При неподходящи метеоусловия представлението ще се играе в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на читалище „Надежда 1869“ (тел. 0887 790 549).                                       

          „Пепеляшка“ е премиерната изненада, подготвена от екипа на Драматично-кукления театър от Силистра. Постановката е на Теодора Попова-Лазарова, сценографията и куклите – на Диана Узунова-Тодорова, а оригиналната музика – на Георги Гарчов. Участват Елена Кешишева, Илияна Крушева, Мима Дапкова и Станислав Георгиев.

           Известната  и обичана от децата история е пресъздадена чрез средствата на класическия куклен театър. Едно приключение в света на приказките, изпълнено с драматизъм, но и с хумор, с музика и разбира се – с  вълшебство. Тиквата ще се превърне в каляска,  бедното момиче ще отиде на бал в двореца, а  кристалната пантофка ще помогне на принца най-после да открие своята любима.

          Организаторите на театралния форум напомнят за предстоящата изложба базар, която ще се реализира през август. Рисунките на зрителите, вдъхновени от играните спектакли, ще бъдат изложени до откритата сцена „Арт лято“, а събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“.

          Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов