С три медала се завърна великотърновския клуб „Катана“ от Световната купа на Kyokushin World Union

Спорт

15-07-2021, 13:30

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С три медала се завърна великотърновския клуб „Катана“ от Световната купа на Kyokushin World Union за юноши, девойки и кадети. Състезанието се проведе в спортно-оздравителен комплекс „Камчия“ с участието на 434 бойци от 24 държави. То бе част от програмата на 15-ия Международен летен лагер по карате киокушин, който, въпреки усложнената обстановка заради COVID-19, тази година събра над 1200 участника от 29 държави. Великотърновският клуб се включи в лагера с 26 състезатели, девет от които участваха в Световната купа.

От надпреварата българските каратисти завоюваха общо 22 медала. Шампиони в състезанието станаха Виктор Колев (16-17 години, кат. до 75 кг) и Василена Петкова (14-15 години, кат. до 60 кг). Сребърните отличия за страната ни бяха 6, а с бронз се окичиха общо 14-сет родни състезатели.

Николинка Бояджиева от „Катана“ е втора във възрастовата група 16-17 години, в категория до 55 кг. Възпитаничката на Самир Мутишев не успя да вземе титлата в оспорван мач с рускиня на финала. Деметра Манолова е с бронз при 14-15 годишните до 55 кг.

Тежка травма извади друга великотърновка Христиана Димитрова от битката за златото във възрастта 16-17 години в категория +65 кг и трябваше да се задоволи с бронз.

Сенсей Самир Мутишев заяви, че е доволен от състезателите си, повечето от които защитиха по- високи степени по време на лагера в Камчия. Той бе ангажиран и като съдия на срещите от Световната купа и на ринга на SENSHI в деветото издание на международната бойна верига.

Друг негов възпитаник от близкото минало Николай Йоргов се поздрави с успех в SENSHI и взе европейския пояс.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов