Предстои кулминацията на фестивала Arbanassi Summer Music

Мисия

18-07-2021, 15:01

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 19 и 20 юли е кулминацията на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music, който е сред акцентите в културния календар на Община Велико Търново. Сцена на концертите ще бъде реставрираната средновековна църква "Св. Георги" в Арбанаси.

Творби на най-прочутите композитори от XVIII, XIX и XX век ще звучат в изпълнение на международна формация от музиканти от Белгия, Германия и България. Всеки от концертите е с начало в 19,30 ч.

Единадесетото издание на фестивала започна през миналата седмица с два концерта в храма "Св. Архангели Михаил и Гавраил". Сред гостите бе и посланикът на Белгия в България Н. Пр. Фредерик Мьорис, който сподели впечатленията си от богатия на събития културен календар.

Arbanassi Summer Music се провежда от 2010 г. по инициатива на музикантите от Кралската фламандска филхармония Дмитрий Медстаг и Юлита Фъсева, която е родена във Велико Търново. Домакин и организатор на събитието е Община Велико Търново, а водещ партньор е Регионалният исторически музей.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов