„Разбойническа история“ в Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 - velikotarnovo.utre.bg

„Разбойническа история“ в Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021

22 юли 2021, 08:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

          В афиша на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 ще бъде представен спектакъла „Разбойническа история“ на 24 юли (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. При дъждовно време представлението ще се играе в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на НЧ „Надежда 1869“ (тел. 0887 790 549).

          Любителите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с талантливите актьори от Куклен театър „Мале-мале“ – една от най-популярните у нас независими формации. Постановката е дело на Коле Китанов, сценографията и куклите – на Илина Стефанова, а музиката – на Пламен Петков. В образите на героите от спектакъла се превъплащават Георги Георгиев, Краси Кирчев и Мила Китанова.

          Историята ни връща в една отдавна отминала епоха и ни разказва легендата за разбойника Вагабондо, който преминава през невероятни изпитания и препятствия. Трима разказвачи ни водят през тази забавна и поучителна история. „Разбойническа история“ е куклен спектакъл за деца, създаден по едноименната приказка на известния чешки писател Карел Чапек.

          Организаторите на театралния фестивал напомнят на всички зрители за предстоящата изложба базар, която ще се реализира през август. Рисунките, вдъхновени от играните спектакли, ще бъдат изложени до откритата сцена „Арт лято“, а събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“.

          Международният театрален форум „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета