Апелативният съд остави в ареста сухиндолчанката, обвинена в убийство - velikotarnovo.utre.bg

Апелативният съд остави в ареста сухиндолчанката, обвинена в убийство

23 юли 2021, 17:48 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

С мярка за неотклонение  „задържане под стража“ остава обвиняема за убийство, след като Великотърновският апелативен съд остави без уважение искането ѝ за изменение на взетата спрямо нея мярка в по-лека. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че Ю.Й. трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

43-годишната жена е привлечена в качеството на обвиняема по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Ловеч за това, че през нощта на 9 срещу 10 юли 2021 г., в апартамент в гр. Габрово, умишлено умъртвила Б.Р., на 67 години, чрез нанасяне на удари с ръце, крака и твърди предмети по лицето и тялото му. Престъплението по чл. 115 от НК, за което Ю.Й. е привлечена в качеството на обвиняема, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемата и  потвърди определената от Окръжен съд - Габрово мярка, като правилна и законосъобразна.

Определението на АС- Велико Търново  не подлежи на обжалване.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета