10 заседания е провел през първото полугодие Великотърновският общински съвет

Мисия

25-07-2021, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

10 заседания, от които 6 редовни, 3 извънредни и 1 тържествено, е провел през първото полугодие Великотърновският общински съвет. Приети са 193 решения. За отчетния период има промяна в състава на Великотърновския общински съвет. След подадено заявление от Калоян Янков за прекратяване на пълномощията му като общински съветник, ОИК е прекратила пълномощията му на общински съветник и е обявила за избран за общински съветник Якоб ван Бейлен, който положи клетва на 29.04.2021 г.

Седем от заседанията на Великотърновския общински съвет се проведоха онлайн, чрез платформата CISCO Webex Meetings и са излъчвани пряко на електронната страница на Великотърновски общински съвет.

Приети са 7 решения, с които се приемат изцяло нови наредби и се актуализират действащи наредби.

За отчетният период няма върнати за ново обсъждане решения от Областен управител. За периода има две жалба от юридически лица против решения на Великотърновски общински съвет. За периода няма отменени или оспорени пред съд актове на Кмета от Общинския съвет. Няма върнати Решения от Кмета на Общината по реда на чл. 45, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

През изминалото полугодие, преди началото на заседанията на Общинския съвет са се изказали 6-ма граждани, като две от изказванията са направени на онлайн заседание.

За отчетния период, Председателството на Общинския съвет е провело ежемесечни приемни, при спазване на установените противоепидемични мерки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов