„Приятели на животните ВТ“ апелират за активност в каузата „Жълти стотинки за живот“

Животът

25-07-2021, 13:17

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сдружение „Приятели на животните ВТ“ изпитва сериозни финансови затруднения, тъй като през последните седмици са зачестили случаите на тежко пострадали животни, нуждаещи се от лечение и операции. Затова доброволците призовават за по-голяма активност в кампанията „Жълти стотинки за живот“.

„За съжаление тежките случаи на пострадали животни стават все повече, а сметките в клиниките на старите случаи стоят все така непокрити. Всячески се опитваме да съберем средства да платим поне старите си задължения, но може би заради сезона на отпуските, хората не са активни и всичко е изключително трудно. Имаме случай на отровено куче, което в момента е на системи в клиниката и отказахме лечение на котка с ФИП, защото просто е невъзможно в момента да си позволим това скъпо лекарство срещу заболяването.“ – споделят доброволците.  

Каузата "Жълти стотинки за живот" е един от начините, по които можете да помогнете на бездомните животни. Ако имате събрани жълти стотинки у вас в буркан, кутия, торбичка или касичка и нямате намерение да се занимавате да ги броите, сортирате и да търсите къде да ги обмените, може да ги дарите на „Приятели на животните ВТ“ и така да помогнете на бездомните животни.

Ако сте от Велико Търново, стотинките може да предадете лично, а живеещите в отдалечени селища могат да ги изпратят по куриер. Сдружението ще откриете на страницата му във фейсбук https://www.facebook.com/groups/121067711338396.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов