Предстои 63-то традиционно преплуване на река Дунав край Свищов

Животът

26-07-2021, 10:18

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

       Община Свищов кани всички жители и гости на града на 63-то масово преплуване на река Дунав, което ще се проведе от 8.00 часа на 31.07.2021 г. (събота) при местността „Паметниците”, край Свищов.

Всяка година, в разгара на лятото, в Свищов се провежда масово преплуване на река Дунав. И тази година, в последната събота на месец юли, звено „Масова физкултура и спортна база” при община Свищов, съвместно с БЧК, организират традиционния празник свързан с плувния спорт. Преплуването на река Дунав няма състезателен характер и всички жители на общината го очакват с нетърпение.

В деня на 63-то преплуване – 31 юли от 7.30 часа всички участници ще преминат медицински преглед, който ще се проведе на място и всеки желаещ да преплува реката ще подпише декларация, че може да плува. След прегледа, всички участници ще бъдат извозени с платформи (пароми) в близост до румънския бряг. От там, на групи ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност „Паметниците”. Грамоти за участие ще получат всички плувци, като по традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, най-голяма група участници и семействата преплували заедно река Дунав.

И тази година  спортната проява се провежда със съдействието на Министерство на отбраната (Командване на сухопътни войски), Военно подразделение 28 880 – гр. Белене, Дирекция „Речен надзор” към Изпълнителна агенция „Морска администрация”, Регионална Дирекция „Гранична полиция” – гр. Русе, ГПУ – гр. Свищов, РУ – гр. Свищов, МБАЛ – гр. Свищов, както и звено „Сигурност и контрол” при община Свищов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)