Представят „Дядовата ръкавичка“ на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021

Мисия

29-07-2021, 08:33

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е включен и спектакълът „Дядовата ръкавичка“ на Държавния куклен театър - Видин. Представлението ще се играе на 31 юли (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново (при неподходящи метеорологични условия - в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на НЧ „Надежда 1869“).

„Дядовата ръкавичка“ е най-новият спектакъл, подготвен от екипа на Държавния куклен театър от Видин. Постановката е на Мая и Митко Димитрови, сценографията и куклите - на Миглена Методиева и Георги Славков, а музиката - на Петко Манчев. Във всичките роли се превъплъщава очарователната Маргарита Костова.

Добре познатата на всички деца приказка е разказана от момиченце, което е научило историята от своя дядо.Възпитана в любов към природата, малката Маргарита ще покаже на любопитните зрители колко е важно да помагаме на тези, които са в беда, и независимо от това, че сме различни, да се грижим един за друг.

Организаторите на театралния форум напомнят за предстоящата изложба базар, която ще се реализира през август. Рисунките на зрителите, вдъхновени от играните спектакли, ще бъдат изложени до откритата сцена „Арт лято“, а събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов