Полицаи зарадваха малчуганите от Центъра за социална рехабилитация и интеграция

Животът

29-07-2021, 09:00

Снимка:

фейсбук ЦСРИ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Служители от Областната дирекция на МВР във Велико Търново гостуваха на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с увреждания. Инспектор Генади Тодоров от "Детска педагогическа стая" запозна децата с професията, екипировката и оборудването на всеки полицай.

Децата имаха възможност да се екипират, да разгледат патрулния автомобил и да задават своите любопитни въпроси на полицията.

Най - голямата атракция бяха двете полицейски кучета, които демонстрираха своите умения за изпълняване на команди.

Децата от ЦСРИ цяла седмица се готвиха за тази среща и изработиха ключодържатели " Усмивка", които подариха на полицията с надеждата и посланието , че детската усмивка ще бъде винаги с тях, когато патрулират. За своите нови четириноги приятели бяха направили специални ключодържатели във формата на куче и кокал. Заедно с това те подариха направено от специалистите табло, на което имаше забавни извадки от диалози с децата на тема: "Професия Полицай".

За да може играта и ученето да вървят ръка за ръка, след като изпратиха органите на реда, децата имаха организирани летни игри с вода и водни пистолети, насочени към развиване на координацията и двигателната култура!

Екипът на ЦСРИ благодари на ОДМВР Велико Търново за доброто сътрудничество, желанието, старанието и интересния начин, по който представиха на децата своята професия!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов