До края на годината започва поетапно реализиране на проекта, касаещ цирковата площадка в Търново

Мисия

29-07-2021, 13:05

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До края на тази година община Велико Търново ще започне поетапното реализиране на идейния си план за така наречената циркова площадка в града. Това съобщи кметът инж. Даниел Панов в отговор на питане от съветника от БСП Красин Каракочев.

Общината придобива собствеността върху имота през 2016 г., като в акта е посочено, че следва да се използва за паркиране и за спортно-развлекателни мероприятия. Има изготвен идеен проект за парково пространство, временни атракциони, паркинг и площадка за свободно разхождане на домашни любимци. Предвижда се още зона за спорт със скейтборд площадка, баскетболно, волейболно и минифутболно игрище. Тъй като отворените европейски програми към момента не предвиждат подобно финансиране, община Велико Търново е стартирала процедура по етапно изграждане със собствени средства. Първият етап е площадката за скейтборд и пъмп трак писта, като до края на годината трябва да започнат реалните строителни дейности. Паркирането на посетителите на басейна в близост и на бъдещите площадки ще бъде регламентирано.

Относно проблема, че в момента камиони се възползват и паркират нерегламентирано на цирковата площадка, кметът съобщи, че при подаден сигнал веднага се уведомява КАТ и от там налагат глоби на шофьорите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов