За 13-та година във Велико Търново започва Седмица на кърменето

Мисия

01-08-2021, 14:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Във Велико Търново за тринадесета поредна година, от днес до 7 август 2021 година, ще се проведе Световна Седмица на Кърменето.

Инициативата се организира и провежда в партньорство от Регионална здравна инспекция – Велико Търново, Община Велико Търново, Център за родители „HAPPY MUMS” и Младежки дом – Велико Търново в рамките на програма „Здрави деца в здрави семейства“.

Световната седмица на кърменето се отбелязва ежегодно през първата седмица на месец август (1-7 август) и се чества в повече от 120 страни по света. Началото ѝ е поставено през 1992 година. Създадена е от организацията WABA /World Alliance for Breastfeeding Action/- Световен Алианс за активна подкрепа на кърменето с цел възраждане и възстановяване на практиките за кърмене. WABA определя и темата на седмицата, която всяка година е различна. Мотото на тазгодишната кампания е „Защита на кърменето – споделена отговорност“.

Една от инициативите в нашия град, посветена на Световна Седмица на Кърменето, е традиционният Празник на открито, който ще се проведе на 3 август 2021 година в парк „Дружба”, Велико Търново от 10:00 часа. В парка ще бъде и разположена изложба на всички предоставени творби в конкурса „КЪРМЕНЕТО ДНЕС И ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов