Ивет Горанова благодари на Красен Кралев за огромната подкрепа още през февруари

Олимпийската шампионка споделя, че получила огромна подкрепа от ММС в проведената подготовка за Токио 2020

Олимпийската шампионка по карате кумите в категория до 55 кг Ивет Горанова благодари още през месец февруари в интервю за предаването "Код спорт" на вече бившия министър на спорта Красен Кралев и Министерството на младежта и спорта за подкрепата в проведената подготовка за Токио 2020.

21-годишната плевенчанка постигна пет категорични победи в японската столица и триумфира със златния медал. Нещо повече - Ивет донесе първо олимпийско злато на страната ни от 2008 година, когато за последно Румяна Нейкова стана олимпийска шампионка.

"Огромна подкрепа чувстваме, нищо не ни липсва. Искам да благодаря на цялото министерство и на министър Красен Кралев. Отиваме, където искаме на подготовка, на възстановяване, всичко е на доста добро ниво", казва Ивет през февруари в "Код спорт".

В интервюто Ивет отбелязва, че била разочарована от отлагането на Игрите с една година, но след като обмислила нещата, преценила, че даже за нея е по-добре, тъй като това й дало време да натрупа още малко опит и да подобри играта си.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)