10 август е срокът за кандидатстване в GABROVO GREEN ACCELERATOR, наградата е 25 000 лв.

Велико Търново Лайф

08-08-2021, 12:08

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Πpoгpaмaтa ще подкрепи с 25 000 лева българска компания в начален етап на развитие, която защити най-добрият проект зa зeлeни бизнec иновации и идеи. Възможност за достъп до финансиране могат да получат и други от представените проекти, ако получат одобрение от някой от партньорите на събитието.

Gabrovo Green Accelerator се организира от Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и Innovation starter box и е част от инициативите, включени в програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово.

Gabrovo Green Accelerator  ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в местната икономика с потенциал за зелени иновации - включително здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. Той е отворен за компании от цялата страна, които ще реализират дейностите от проектите си в Габрово. Събитието ще премине през няколко етапа. Желаещите да участват в него могат да се регистрират на интернет страницата на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10.08.2021 година. Участниците, които ще продължат в Акселератора ще бъдат обявени на 31.08.2021 г., а официалното му откриване ще се състои онлайн на 1.09.2021 г.

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от доказани и успешни професионалисти по темите Кръгова икономика, Стратегия, Маркетинг, Продажби, Иновации, Проектен мениджмънт и Презентационни умения.

Финалът на Gabrovo Green Accelerator  ще се състои в Габрово на 9.10.2021 г., когато компаниите ще представят пред жури своите проекти и най-добрите ще получат  финансиране.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)