Успешно представяне на МШ „Елита” в два Международни конкурса

Велико Търново Лайф

08-08-2021, 15:49

Снимка:

МШ Елита

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 6 – ти август в Морската столица гр. Варна се проведе Първото издание на Международния конкурс „Бъди звезда”, в който младата изпълнителна на Музикална школа „Елита” гр. Велико Търново и студентка във ВТУ Юлиана Гърбова спечели Второ място с песните „Фаталната жена” и „Somethings got a hold on me” на Кристина Агилера. Журито, което оценяваше вокалните изпълнители беше в състав : Мими Иванова, Елица Тодорова и Мила Маврова.

        На 7 – ми август Паола Раянова и Изабел Радева се включиха в Трети Международен музикален конкурс за изпълнители Трявна Арт Фест 2021. Конкурсът  се проведе от 2 до 8 август в гр. Трябва. Общо участваха 99 кандидати от 10 държави,  половината от които се явяват в РАЗДЕЛ 1 (Онлайн), а другата половина в РАЗДЕЛ 2 (Присъствено в Трявна). Паола Раянова на 7 години, ученичка в Първи клас при ОУ”Бачо Киро”и Изабел Радева на 6 години възпитаник на ДГ ”Евгения Кисимова” и бъдеща първокласничка в ОУ”П.Р.Славейков” и изучаващи музикален инструмент Класическо пиано при Музикална школа „Елита” гр. Велико Търново с преподавател Петя Василева взеха участие в Присъствения етап в конкурса в гр. Трявна.

      Паола Раянова спечели Втора награда с произведенията за пиано : „Раг за картофа”, „Бабина приказка” от Парашкев Хаджиев  и „Немски танц” от Бетовен , а Изабел Радева Първа Награда и Награда за най – млад участник с произведенията: „Скакалка” от Хачатурян, „Приспивна песен” от Карастоянов и „В садике” от Майкапар. Изабел Радева участва и в Заключителния концерт на лауреатите в конкурса.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов