Четири нови детски площадки са изградени във Велико Търново

Мисия

10-08-2021, 14:59

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четири са новите детски площадки в междублокови пространства, които са изградени за малчуганите във Велико Търново. Две от тях са монтирани в края на миналата година, а останалите две – това лято. Те се намират на улиците „Ниш“, „Деню Чоканов“, „Филип Тотю“ и „Иларион Дгагостинов“.

Още три детски площадки ще бъдат основно обновени през следващата година – край пресечката на ул. „Славянска“ с ул. „Трети март“, между ул. „Алеко Константинов“ и ул. „Чумерна“ и на ул. „Елин Пелин“.

Общо 13 детски площадки в паркове и квартали са ремонтирани от началото на годината – в парковете „Колю Фичето“, „Дружба“, „Акация“, „Габровски“, „Марно поле“, „Бузлуджа“, „Габровски“, „Руски“, на улиците „Полтава“, „Гео Милев“, „Освобождение“, „Колю Гайтанджията“ и „Иван Асен II“. Същото се отнася и за спортните площадки на ул. „Драган Цончев“ и  парк „Габровски“, където дейностите все още не са приключили. Ремонтирани са също чешми и пейки в парковете. Над 98 0000 лева са инвестирани в постоянната поддръжка на всички тези обекти от началото на миналата година до настоящия момент.

Община Велико Търново апелира за опазване на детските, спортни площадки и на парковата мебел, а при вандалски прояви да се подават своевременно сигнали на тел. 112. В отдел „Околна среда“ – на тел. 062/619502 и 062/619522, може да се подава информация при констатиране на счупени и повредени съоръжения и елементи.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов