Спортистът Мариян Генов с нов благотворителен жест – сега в помощ на Янчо Смолецов

Животът

12-08-2021, 08:19

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Обявявам търг за моя фланелка с благотворителна цел. Парите ще даря за лечението на Янчо Смолецов. Начална цена 100лева. Начало на търга 11.08.21 г.-17:00 ч. -край 14.08.21 -20:00 ч.!!!“ – това написа в социалните мрежи спортистът Мариян Генов.

Футболист № 1 на „Етър“ за 2006 г. дари миналата година 300 лв. за лечението на малката Нелис от Велико Търново, страдаща от невробластом. Преди три години любимецът на феновете продаде благотворително първия си екип на „Етър-1924“. Средствата той дари за лечението на 18-годишната търновка Никол Владкова, която, за съжаление, вече е ангелче. В предишен търг Генов подпомогна и на треньора по тенис на маса и председател на местния клуб в Полски Тръмбеш Емил Йорданов. Емо също изгуби тежката битка.

Сега Мариян помага за лечението на Янчо Смолецов, на когото му предстои спешна операция в чужбина. Тя е насрочена за 26 август, като за нея са необходими 25 475 евро, които са непосилни за неговото семейство.
Янчо Смолецов пострада при жестока катастрофа с мотор на 5 септември м.г. и беше настанен за лечение в УМБАЛСМ “Пирогов”. Дълго време бе в кома и претърпя множество операции. В борбата за живота му се е наложила ампутация на дясната подбедрица. Сега спешно се налага лечение в чужбина, предвид диагнозата и възможностите в България са силно ограничени, а прогнозата за успех от лечението е минимална, тъй като няма нужната технология и медицински консумативи. За да се спаси ампутираният му крак и живот, се налага спешното му транспортиране в чужбина, тъй като планова операция към момента не гарантира успешен изход от лечението. От фирма за озеленяване "Флори-Н" веднага се включиха в призива на Генов, като даряват 150 лв., без да искат притежание на тениската. Така тя продължава да се разиграва на търга. 

Всеки, който желае да помогне, може да дари средства по разкритата банкова сметка:


Янчо Костадинов Смолецов
IBAN: BG33BUIN95611000240441
Валута на сметката: BGN
BIC/SWIFT код: BUINBGSF
АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ
helpyancho@gmail.com



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов